Nya Lexus LM kommer till Sverige – lyxig minibuss med bio

Nu är minibussar på modet igen. Lexus kommer med sin LM som betyder ”Luxury Mover” och som är en som en rulland biosalong. Bilen kommer till Sverige och går att få i VIP-version eller med sju säten. 

Under många år var minivans eller MPV som de också kallades en biltyp som höll på att dö ut. Istället skulle alla bilar kallas SUV. Först kom Volkswagen ID.Buzz, nu kommer Lexus LM och senare i år kommer Volvos minibuss. Biltypen är glödhet. 

Lexus beskriver sin LM som en flaggskeppsmodell som erbjuder limousinlyx förpackad i en rymlig minivan. Bilen ska vara som ett rullande kontor med vardagsrummets bekvämlighet.

Bilen är som en rullande biosalong och passagerarna kan njuta av en 48-tums widescreen HD-skärm i fyrasätesversionen med ett Mark Levinson 3D Surround Sound-system med upp till 23 högtalare. Vill du vara helt ostörd finns en skiljevägg fram till chauffören. VIP-stolarna dessutom fällas som ”flygplanssängar”.

Lexus LM lanseras i en sjusitsig och en fyrsitsig version. I sjusitsmodellen är den mellersta raden utrustad med två individuella kaptensstolar med extra utrymme för varje passagerare och  funktioner i armstöd och dörrar. Den tredje raden är försedd med tre fällbara säten.

LM:s totala längd är 5 130 mm, bredd 1 890 mm och höjd 1 945 mm. I Europa erbjuds LM 350h med Lexus 2,5-liters elhybriddrivlina. Maximal effekt är 250 hästkrafter.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester