Nya Ford Mustang blir Sveriges billigaste V8-bil

Ford släpper nu sin nya Ford Mustang i Sverige. Muskelbilen blir Sveriges billigaste V8-bil. Med 446 hästkrafter vrålar bilen upp till 100 km/h på endast fyra sekunder. 

I år är det 60 år sedan den första Ford Mustangen såg dagens ljus. Det firar Ford med att släppa modellen även i Sverige och övriga Europa. Konceptet är troget originalreceptet från 1964: En överkomlig sportbil med V8 och rejäla prestanda. Den nya modellen har 5,0-liters V8-motor som ger 446 hk och ett vridmoment på 540 Nm i grundversionen. Priset på 665 900 kronor gör den till marknadens billigaste V8-bil. Samma modell släpps även som en cabriolet för 709 900 kronor, en mullrande nöjesmaskin för samma pengar som en högst ordinär elbil.

För den som vill ha ännu mer muskler och bättre banegenskaper finns Mustang Dark Horse med något högre effekt. Dark Horse har 453 hästkrafter tack vare andra kamaxlar, insug och dubbla gasspjäll. Ford blev dock tvungna att trimma ner bilen från 500 hästkrafter i USA för att klara europeiska avgaskrav. 

Mustang Dark Horse är utrustad med en unik version av den helt nya Gen IV V8-motorn som ger med högre effekt tack vare nya kamaxlar och unik Mustang Dark Horse-tuning. Insugskonstruktionen med dubbla gasspjäll släpper in dubbelt så mycket frisk luft i motorn för maximal prestanda, och levererar 453 hk och 540 Nm i vridmoment.3

Mustang Dark Horse kommer som standard med en unik sexväxlad TREMEC manuell växellåda med en 3D-tryckt växelkula i titan, eller Fords 10-växlade automatiska växellåda med paddelväxlar. En växlingsfunktion gör det möjligt för föraren att växla manuellt utan att släppa gaspedalen, vilket gör att kraften kan återställas till hjulen så snabbt som möjligt.

Men den stora poängen är att du får Torsen-differential med begränsad slirning, större krängningshämmare bak och kraftiga främre dämpare, Brembo sexkolvsok i fram med 390 mm främre skivor, fjäderbensstag, bakre K-stag, förskjutna monteringshjul (19×9- tum fram- och 19×9,5-tums bakhjul), och Pirelli P Zero PZ4-däck.  Mustang Dark Horse har också visuella uppgraderingar

Priser i Sverige för nya Ford Mustang

  • Ford Mustang GT Fastback V8 kr från 665 900 kr
  • Ford Mustang GT Convertible V8 kr från 709 900 kr
  • Ford Mustang Dark Horse Fastback V8 från 795 900 kr

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester