Ferrari Roma Spider med 620 hk är vårens snabbaste cabnyhet

Här är bilen för dig som vill leva La Dolce Vita i vår. Ferrari Roma Spider debuterar som en linjeskön cabriolet med 620 hästkrafter. Bilen blir taklös på 13,5 sekunder. 

Ferrari Roma kommer som en läcker cabriolet, där taket kan fällas i hastighet upp till 60 km/h, hela processen tar bara 13,5 sekunder. Roma Spider är den första Ferrarin med tygtak sedan 365 GTS4 från 1969.

Även när det börjar gå undan sitter passgerarna dragfritt tack vare en ny vindavvisare som är integrerad i baksätets ryggstöd, den kan fällas upp med ett knapptryck. Dessutom är bilen fyrsitsig tack vare ett litet baksäte.

Tack vare tygtaket har Ferrari kunnat behålla ett bagageutrymme på 255 liter, så ett lättare resebagage eller några shoppingkassar ryms ledigt och lätt. I övrigt behåller bilen de eleganta linjerna och den sobra interiören från den täckta Ferrari Roma Coupé. 

Hjärtat i bilen är förstås V8:an på 3,9 liter med dubbelturbo. Den ger 620 hästkrafter och har 760 Newtonmeter. Cabrioleten slungas upp till 100 km/h på bara 3,4 sekunder. Toppfarten är över 320 km/h. Något svenskt pris har inte kommunicerats, men räkna med närmare tre miljoner kronor.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester