Nya Dacia Sandero växer – får autobroms och dödavinkelvarnare

Annons

Nu presenterar Dacia nya Sandero och Sandero Stepway för den svenska marknaden. 
Bilarna kommer på en helt ny plattform och Dacia lovar lika mycket valuta för pengarna som tidigare. 

Nu lanseras en ny generation av bästsäljarna i Dacia-familjen; Dacia Sandero och Sandero Stepway. Sandero har sålts i 2,1 miljoner exemplar vilket motsvarar 32 % av Dacias försäljning sedan 2004 och har varit den mest sålda bilmodellen till privatkunder i Europa sedan 2017. Sandero Stepway står i sin tur för 65% av Sanderoförsäljningen med mer än 1,3 miljoner sålda bilar.

Annons

Tredje generationen kommer med en ny och modernare plattform. Nya Sandero har blivit 19 mm längre, 21 mm bredare och 20 mm lägre. Innerutrymmena innebär 42 mm mer knäutrymme i baksätet och bagageutrymmetrymmer nu 328 liter.

Tack vare CMF-plattformen, som nu även införs på Dacia, har Nya Sandero och Sandero Stepway aktiva och passiva säkerhet förbättrats. Konstruktionen i sig är styvare och sex krockkuddar är standard och även nödbroms och dödavinkelvarnare kommer från start. 

Annons

På motorsidan kommer en bensinmotor på 95 hk med manuell växellåda eller en CVT-växellåda.

Lansering av Sandero och Sandero Stepway i Sverige förväntas till mitten av februari 2021. Priserna är inte fastställda ännu – men Renault Nordic lovar att det blir sedvanlig valuta för pengarna.

Annons
Annons

Köp din sandero online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *