Ny svensk gratisapp kan spara 50 000 kronor på ny Tesla

Med en ny svensk gratisapp kan du spara över 50 000 kronor på en ny Tesla. Tesla Pinger gör att du direkt ser när en förkonfigurerad Tesla med rabatt som har dina specifikationer dyker upp.
– Jag går själv i köptanker, och det sådde fröet till appen, appen kan innebära betydande besparingar när du väljer din drömbil, säger utvecklaren och skaparen Adam Norén. 

Det gäller att ha is i magen när du ska köpa en ny Tesla. Tidigare gick det bra att konfigurera din bil, beställa och veta att du fick det bästa priset. Men sedan en tid tillbaka dyker det ofta upp förkonfigurerade bilar som ofta kan vara 30 000-50 000 kronor billigare än att beställa bilen i konfiguratorn. Inte sällan med exakt den specifikation du vill ha. 

Det svåra hittills har varit att veta när det dyker upp en bil med den färg och utrustning du vill ha. För visst skulle det kännas surt att beställa en Tesla och sedan dagen efter se att det finns en exakt likadan bil 50 000 kronor billigare? Det här problemet har utvecklaren Adam Norén löst med en smart gratisapp som heter Tesla Pinger. Du får helt enkelt ett ping när en bil som matchar dina preferenser dyker upp. 

– Detta kan vara allt från önskad modell, utvändig/invändig färg till hjulstorlek och om den ska vara ny eller begagnad. Utöver detta så finns det möjlighet för befinliga Tesla-ägare att lägga in sin referens-kod och på så sätt få chansen att någon använder den vid sitt köp, och då tjäna Tesla-krediter man kan växla in mot diverse uppgraderingar och produkter, säger Adam Norén.

Förutom att du ofta kan spara uppemot 50 000 kronor på en färdigkonfigurerad bil kan du dessutom få rabatt med hjälpa av andra Teslaägares referenskod, och du kan få bonus på din egen referenskod. 

– Detta kan innebära betydande besparingar när du väljer din drömbil. Som en bonus på detta så applicerar appen även en slumpmässig referenskod från en av alla användare som lagt in sin kod i appen. Då får du mellan 5000-10000 kr extra rabatt på din bil, säger Adam.

Hur ofta det dyker upp färdiga bilar med rabatt varierar, ofta blir det mer frekvent vid slutet av ett kvartal när Tesla vill visa snygga siffror i kvartalsbokslutet. Bilarna går ofta åt snabbt, men med appen kan du kanske vara först på bollen. Utan appen lär det vara betydligt svårare i framtiden. 

Var den svår att bygga?
– Att skapa Tesla Pinger var ingen enkel uppgift. För att appen ska fungera smidigt krävs det en server som kontinuerligt hämtar data från Teslas officiella hemsida. Denna data måste sedan synkroniseras med en komplex databas som analyserar och matchar användarens önskemål med de tillgängliga förkonfigurerade bilarna. Det är en komplicerad och tidskritisk process som kräver noggrannhet och precision. Den här bakomliggande tekniska infrastrukturen är avgörande för att användarna ska få snabba och exakta aviseringar. Om processen inte fungerar korrekt eller är fördröjd, kan användare missa möjligheten att säkra en eftertraktad Tesla, säger Adam. 

Tror du att Tesla kommer försöka stoppa den?
– Det är svårt att förutspå Teslas officiella ståndpunkt när det gäller Tesla Pinger. Hittills har appen fått mycket positiv feedback från Tesla-gemenskapen, och många har funnit den mycket användbar. Tesla har historiskt varit öppet för att utvecklare skapar tillämpningar som förbättrar kundupplevelsen, så det är möjligt att de kommer att se fördelarna med en sådan app, säger Adam. 
Här hittar du appen: Appstore eller Google Play.