Ny specialversion av CUPRA Formentor VZ5 med 390 hk: Taiga Grey

Nu kommer prestandabilen CUPRA Formentor VZ5 i en exklusiv Taiga Grey-version begränsad och numrerad till 999 exemplar. Bilen har den ikoniska femcylindriga 2,5-liters TSI-motorn med 390 hästkrafter och ett vridmoment på 480 Nm.

Den nya Taiga Grey-versionen i begränsad upplaga kommer att göra CUPRA Formentor VZ5 till en ännu mer unik modell. CUPRA Formentor VZ5 är det yttersta uttrycket för förbränningsmotorprestanda framtagen för bilentusiaster, den kombinerar ett avancerat, reglerbart chassi med körlägen, progressiv styrning, en snabbväxlande växellåda och fyrhjulsdrift till den ikoniska femcylindriga 2,5-liters TSI-motorn – som levererar 390 hk och ett vridmoment på 480 Nm.

Den exklusiva Taiga Grey-versionen intensifierar den sportiga designen hos CUPRA Formentor VZ5. Den levereras i Taiga Grey, en unik exteriörfärg framtagen för denna speciella modell som är begränsad till bara 999 enheter. Exteriörfärgen matchas med skålade sportstolar i svart Dinamica/Dark brown läder.

Då modellen är begränsad är varje CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey numrerad och levereras med sitt unika nummer lasergraverat med skuggeffekter på dörrpanelen, detta framhäver ytterligare modellens exklusivitet och markerar dess plats i varumärkets historia.

Dess kraftfulla karaktär förstärks ytterligare av matrix-LED strålkastarna, standard för CUPRA Formentor VZ5, som erbjuder den allra senaste tekniken med en starkare, smartare och mycket mer effektiv belysning.

I kombination med bilens frontkamera kan matrix LED-systemet leverera en adaptiv ljusfördelning. Matrix LED-strålkastarna med den automatiskt reglerade ljusfördelningen gör det möjligt att i princip köra med helljuset påslaget hela tiden, utan att blända andra trafikanter. På så sätt bidrar systemet till ökad säkerhet på vägen.

Detta avancerade strålkastarsystem finns nu även som tillval för CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor.

Produktionen av CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey startar denna vecka vid CUPRAs anläggning i Martorell, Spanien och är begränsad till endast 999 enheter och är en del av den exklusiva serietillverkningen av CUPRA Formentor VZ5 på totalt 7 000 enheter.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester