Ny rea i Sverige: Tesla Model Y billigare än någonsin

Aldrig tidigare har det gått att köpa Sveriges mest sålda bilmodell billigare. Tesla har smygsänkt sina priser på ”lagerbilar” ytterligare. Nu går det att köpa Tesla Model Y för strax över en halv miljon kronor om du utnyttjar alla rabatter. 

Teslas prissänkningar har varit en följetong allt sedan den stora chocksänkningen på upp till 150 000 kronor som gjordes den 13 januari. Då sänktes den billigaste versionen av Model Y till 549 170 kronor. Men nu går det att köpa världens och Sveriges mest sålda bilmodell billigare än någonsin. 

Tesla har sänkt priset på ”lagerbilar” av Model Y till 513 950 kronor, inklusive destinationsavgift på 9180 kronor. Dessutom kan köpare få ytterligare 5000 kronor i rabatt på bilen om de utnyttjar någons värvningslänk vid beställningen av bilen. Det innebär att priset landar på 507 950 kronor, vilket är en rabatt på ytterligare 41 220 kronor jämfört med det pris som gällde i början av året. 

Elon Musk har flaggat för att ytterligare prissänkningar kan komma.

Men kanske blir det ännu billigare. Elon Musk flaggade i samband med Teslas kvartalsrapport att priserna kan sänkas ytterligare på grund ”turbulenta tider”. Tesla verkar fast beslutna att få ut 1,8 miljoner bilar i år, och tänker inte dra ner takten om efterfrågan minskar. Då sänks priset i stället. 

– Vi är inne i, skulle jag kalla det, turbulenta tider. Vi har real time demand, jag ser ordrarna från hela jorden varje vecka. Räntan är en utmaning, det ökar i verkligheten priset, så när räntan stiger ökar det priset på bilen, och då tvingas vi sänka priset på bilen. Det här har varit historiens största räntehöjning, sade Elon Musk som kommentar på frågan om ytterligare prissänkningar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester