Ny extrem husbil sväljer en klassisk sportbil

Nu kommer tyska Concorde med en extra lyxig husbil specialgjord för att rymma klassiska bilar. Nya Concorde Liner 1090 GIO sväljer utan problem en Mercedes Pagoda. Även under motorhuven är det Mercedes på den superlyxiga husbilen. 

Tyska Concorde har gjort sig kända för att bygga lyxiga husbilar som passar de allra kräsnaste. Nu släpps Liner 1090 GIO med ett specialgjort klassikergarage. Som bilderna visar sväljer bilen enkelt en Mercedes 230 SL Pagoda. Andra klassiker ska inte heller vara något problem om du åker på bilutställning eller får för dig att utöka ditt garage. 

Den speciella klassikermodellen har en dekal på baksidan med silhuetten av tre klassiska bilar – Ferrari Dino, Porsche 911 och Mercedes SL Pagoda. Alla tre bilarna ryms i husbilen – dock inte samtidigt. 

Husbilens chassi och drivlina kommer också från Mercedes-Benz. Husbilen drivs av en 7,7-liters rak sexa på 300 hästkrafter. Chassit kommer från mångsidiga Mercedes Atego 1530 L. Den lyxiga husbilen hästar 11,5 meter på längden och bredden är 2,50 meter. Vikten är drygt 12 ton. 

Interiören i husbilen är utförd av de finaste materialen och den innehåller de flesta bekvämligheter du behöver. Både förar- och passagerarsätet kan roteras bakåt. Köket är U-format och innehåller högklassiga vitvaror. Sovrummet har en queen size-säng i bästa hotellstil. Så var det priset:  750 000 euro, motsvarande 8,8 miljoner kronor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester