Ny elbil förvandlas till sovrum – kostar 90 000 kr

En ny elbil gör succé i Kina. Wuling Bingo EV kan förvandlas till ett sovrum med uppblåsbar madrass. Priset är endast 90 000 kronor. 

Kina håller på att förvandlas till elbilarnas nya supermakt, mycket tack vare den enorma hemmamarknaden. Nu har en ny modell gjort säljsuccé och sålde i 17 000 exemplar i april. Wuling Bingo EV är en liten fyradörrars elbil som bara är 395 centimeter lång. Trots det är det möjligt att förvandla bilen till ett sovrum. 

När baksätet är fällt kan en uppblåsbar madrass aktiveras och bilen förvandlas till ett sovrum för två personer. Utrymmet är aningen kort, men ändå imponerande för en så liten bil. 

Trots prislappen på endast 90 000 kronor har Wuling Bingo funktioner som vanligen bara finns på dyrare bilar. Bland annat så finns två stora skärmar i förarmiljön. 

Det som har fått stryka på foten är batteriet och drivlinan. Motorn är på modesta 41 hästkrafter och batteriet är på 17,3 kWh, mindre än på många nya laddhybrider. Räckvidden stannar på 203 km. Det finns dock en dyrare version med 333 km räckvidd för 130 000 kronor. Om bilen kommer säljas i Europa är okänt.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester