Så bygger Peter klart sin Volvoghini med över 500 hk

Nu ska svensken Peter Björk bygga klart sin uppmärksammade ”Volvoghini”. En gammal Volvo 245 från 1975 får en V10-motor från Lamborghini. 
– Jag byter motorblock, motorn som ska in i bilen blir mer och mer färdig, säger han om det utmanande projektet. 

Flera internationella biltidningar har uppmärksammat Peter Björks Volvoghini . Men under en lång tid har det varit tyst om projektet där en Volvo 245 har fått en motor från Lamborghini. Men nu ska Volvoghinin byggas klart. 

Det kan låta som ett enkelt projekt, men att få ner en V10-motor i en Volvo 245 innebär många svåra utmaningar. Att få plats med både styrning och oljepump var en svårlöst utmaning som är avklarad. När bilen är klar kommer Volvon att ha över 500 hästkrafter. 

Den gamla 245:an ska behållas i originalskick förutom att B20-motorn byts mot en V10. Projektet tros vara det första med en Lamborghini-motor i en 240, tidigare har det byggts ett antal Volvetter, då Volvobilar fått Corvette-motorer. 

Lamborghinimotorn med sprucket motorblock visade sig vara alltför trasig, så nu byts blocket ut och bilen får förstärkta vevstakar och andra detaljer för att klara turboladdning. 

– Det kommer absolut inte dröja ett år innan nästa uppdatering på denna, lovar Peter Björk.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester