Nu sänker Tesla priserna för femte gången i år i USA

Nu sänker Tesla priserna för femte gången i år. Inför påsken sänktes priserna på Model 3 och Model Y i USA med upp till 20 000 kronor. Dessutom sänktes Model S och Model X med 50 000 kronor. 
– Det finns gott om efterfrågan på våra produkter, men om priset är mer pengar än vad folk har är efterfrågan irrelevant, förklarar Elon Musk sänkningen på Twitter.

Teslas stora prissänkningar fortsätter. I januari sänktes priserna kraftigt i hela världen, Sverige fick en räkning på upp till 150 000 kronor av de billigaste modellerna. Sänkningen verkar ha fått avsedd effekt eftersom Tesla Model Y är den mest sålda bilmodellen hittills i år.

Nu kommer ytterligare en prissänkning från Tesla i USA. Inför påsken sänks priserna på Model 3 och Model Y med 10 000 kronor och 20 000 kronor. Det är den femte prissänkningen av modellerna i USA bara i år. De svenska priserna är än så länge inte ändrade. 

Dessutom har en billigare variant av fyrhjulsdrivna Model Y lanserats brett i USA, med Teslas nya 4680-batteri släppts i USA, den modellen kostar från 49 000 dollar, omkring 500 000 kronor. I USA säljs ingen bakhjulsdriven variant. 

Sänkningarna har kritiserats både av analytiker och andra bilmärken, men under påskhelgen kom Elon Musk med en förklaring till hur Tesla resonerar.
– Så många välbärgade kritiker förstår inte att efterfrågan i stor skala begränsas av överkomliga priser. Det finns gott om efterfrågan på våra produkter, men om priset är mer pengar än vad folk har är efterfrågan irrelevant, skriver han på Twitter.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester