Nu säljs James Bonds coolaste bil – med repor från biljakten

Några av James Bonds coolaste bilar någonsin bjuds ut på auktion. Aston Martin DB5, Aston Martin V8 och Land Rover Defender är bara några av godbitarna som 007 rattade i No Time Die. 

James Bond firar 60 år och det kommer bland annat att firas med en unik auktion där några av 007:s fräckaste bilar någonsin kan bli dina. Även annan unik rekvisita går under klubban. 

Huvudnumret är en specialbyggd Aston Martin DB5 som Daniel Craig och stuntmännen rattade i No Time to Die. Bilen tillverkades speciellt av Aston Martin för filmen och säljs komplett med repor på sidan och allt.  

Bilen är inte godkänd för gatubruk, men den är ändock fullt funktionell. Under huven finns en modern rak sexa på 3,2 liter sammankopplad med en manuell växellåda. Hela bilen är gjord i kolfiber, liksom mycket av interiören som gjordes med 3D-printning. Direkt billigt blir det inte, Christie’s räknar med att bilen ska gå för cirka 25 miljoner kronor. 

Kanske känns DB5 lite uttjatat och förväntat ändå? De verkliga finsmakarna föredrar nog en Aston Marin V8 från 1981 som skymtade i No Time to Die, men framförallt spelade en framskjuten roll i Timothy Daltons Living Daylights, eller Iskallt Uppdrag som filmen töntigt nog hette här i Sverige.

Något mer användbar är nog den Land Rover Defender som användes i No Time to Die och som sedan visades i reklamsyfte vid filmens premiär. Den beräknas gå för 3,6-6 miljoner kronor. Om du hellre vill ha en skurkbil så finns en Jaguar XF som användes i filmens intro. Den förväntas gå billigt, inte mer än 600 000-800 000 kronor. 

Totalt är det hela 25 bilar som säljs ut och alla intäkter går till flera olika välgörenhetsstiftelser. Om du inte faller för bilar så finns bland annat 007:s klockor och smokingar att fynda bland.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester