Nu kan du klicka hem nya Volvo C40 – kostar ”bara” 689 900 kr

Nu börjar Volvo sälja sin nya elbil C40 Recharge – som bara går att köpa på nätet.
Bilen kostar 689 900 kronor eller 8690 kronor per månad om du prenumererar. 

Snabbaste köparen hittills behövde bara 39 sekunder på sig, enligt Volvo.

Tidigare i våras visade Volvo upp nya C40 Recharge som på det stora hela är en XC40 med lite mer sluttande taklinje. Nu har Volvo släppt priserna på den nya elbilen. Den blir 10 000 kronor billigare än sitt kantigare syskon XC40, 689 900 kronor innan klimatbonusen på 70 000 kronor. Väljer du att prenumerera på bilen månadsvis kostar det 8690 kronor. 

– Vi kallar det framtidens Volvo. Volvo C40 Recharge är nämligen mer än bara en ny bil. Det är vår första enbart elektriska modell och ett viktigt steg i vår plan att förbättra bekvämligheten för kunderna genom att flytta försäljningen online, säger säger Lex Kerssemakers, Head of Global Commercial Operations på Volvo Cars. 

Volvo vill att kunderna ska köpa bilen hemma från soffan, men den som nödvändigtvis vill köpa hos en handlare kan göra beställningen därifrån, tillsammans med handlaren. Men att pruta på bilen är helt omöjligt. 

När kunden köper en ny C40 Recharge medföljer ett paket som innehåller bland annat service, garanti, vägassistans och eventuella alternativ för försäkring och hemmaladdning.

C40 har samma kvicka drivlina som XC40 Recharge. Det innebär dubbla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, vilka drivs av ett 78 kWh-batteri som kan snabbladdas till 80 procent på cirka 40 minuter. Räckvidden är aningen bättre än hos XC40, cirka 420 km enligt WLTP. 

Produktionen av C40 Recharge startar i höst och bilen kommer att byggas tillsammans med XC40 Recharge på Volvo Cars fabrik i Gent, Belgien.