Nissan-chef flydde i resväska – nu blir han vräkt

Han flydde från Japan gömd i en resväska med en privatjet. I fyra år har Nissan-chefen Carlos Ghosn varit på flykt undan rättvisan i Libanon. Men nu har Ghosn blivit vräkt från sitt lyxhem värt 200 miljoner kronor. 

Nissan-chefen Carlos Ghosn flydde undan rättvisan gömd i en resväska på ett privatplan. Ghosn var uppburen och hyllad chef för Nissan och Renault och en titan inom bilindustrin. Men 2018 greps han i Japan och anklagades för ekonomisk brottslighet. Han anklagades för att ha skott sig på Nissans bekostnad och förskingrat pengar. Enligt Ghosn var allt en komplott för att förhindra en fusion med Renault. 

Carlos Ghosn hamnade i husarrest, men 2019 lyckades han fly gömd i en resväska ombord på ett privatjet. Planet landade i hans tidigare hemland Libanon, där Carlos Ghosn bott sedan dess, på flykt från lagens långa arm. Nu har det blivit nya problem och Carlos Ghosn och hans hustru riskerar att bli vräkta. 

De måste utrymma sitt residens i den exklusiva stadsdelen Ashrafieh i Beirut, enligt ett domstolsbeslut. Carlos Ghosns nya hem har rosa väggar och är värt över 200 miljoner kronor. Huset ägs av företaget värdepappersföretaget Phoinos Investment, uppger AFP:s källor. 

Carlos Ghosn har uppgett att företaget är kopplat till Nissan och att de ska ha köpt bostaden för att han skulle bo där. Men de som äger huset är av en helt annan mening och anklagar Carlos Ghosn för intrång. De har vänt sig till domstol för att återta egendomen och ogiltigförklara ”den rättsliga grunden” för hans boende. En libanesisk domare har nu beslutat att han ska vräkas.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester