Missen: Inlåst i stekhet Tesla i 40 minuter

Brianna låstes in i en stekhet Tesla. Hon blev fast i bilen i 40 minuter – något som fått tre miljoner tittare på TikTok. Orsaken var en mjukvaruuppdatering som slog ut både AC, fönster och dörrar. Och Brianna hade helt missat att det finns en nödöppning på Tesla.

Tesla-ägaren Brianna Janel hade tagit sig till snabbmatskedjan Chick-fil-a, och lagt en beställning. Under tiden som hennes kyckling tillagades passade hon på att uppdatera sin Tesla eftersom hon hade hört att det bara skulle ta cirka 20 minuter. Men uppdateringen drog ut på tiden, och Brianna hade inte tänkt på att AC:n stängs av under uppdateringen och bilens fönster och dörrar går inte att öppna. 

Det blev inte heller bättre av att hon befann sig i södra Kalifornien på en vidöppen parkering under den gassande sommarsolen i 39 graders värme. Efter ett tag började paniken sprida sig i henne då bilen började bli ytterst varm och luften kvav. Tesla erbjuder manuella dörröppnare för situationer då elen inte fungerar, något som Tesla-ägaren inte utnyttjade. I videon som hon publicerade på TikTok som fick över 30 miljoner visningar, förklarade hon att hon inte ville öppna upp dörrarna eftersom det potentiellt kan skada bilen.

@brianna__janel

Note to self don’t update your car when you’re in it. #teslatok #tesla

♬ original sound – brianna | 2025 BRIDE

– Jag är så dum. Om du uppdaterar din bil när du sitter i den så låser den sig. Svetten fullständigt rinner och jag börjar faktiskt få lite panik. Jag har suttit här i över 30 minuter nu och jag hoppas att luften inte tar slut, säger hon i videon. 

Uppdateringen som skulle ta 24 minuter, tog istället 40 minuter och inne bilen blev det hela 46 grader varmt.
– Jag sitter här inne och tillagas som en kyckling. Min order inne på Chick-fil-a har varit klar i en halvtimme och jag sitter bokstavligen utanför, i min bil och svettas, säger hon i videon.

 Som tur var klarade hon sig ur uppdateringen oskadd, även om hon var dränkt i svett efteråt. I en kortare video därpå, uppdaterade hon sina följare om hur skönt det var att få frisk luft igen och att AC:n aldrig känts bättre. Hennes råd till andra Tesla-ägare är att aldrig uppdatera bilen medan du sitter i den och särskilt inte i solen, rapporterar Unilad.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester