Mercedes svenske vd slår tillbaka mot Tesla – nya elbilen går rekordlångt

Annons

Nu slår Mercedes svenske vd Ola Källenius tillbaka mot Tesla. 
Han lovar att lansera en ny elbil med längre räckvidd än Elon Musks prestandasedan Tesla Model S.
– Vår nya elbil får en räckvidd på över 700 km, säger Ola Källenius. 

Daimlers svenske vd Ola Källenius kan blicka tillbaka på ett tufft första år som vd. Avgasböter, fallande börskurs och coronakris, tar eländet aldrig slut? 

Annons

I slutet på förra året blev Daimler dessutom omkört av Tesla mätt i börsvärde. Nu har Tesla dragit ifrån ytterligare och det går tre Daimler på ett Tesla. 

Nu kan dock Ola Källenius komma med glada nyheter. Nya elbilen Mercedes EQS blir en värdig utmanare till Tesla och kommer till och med få längre räckvidd än den amerikanska succébilen. 

Annons

– EQS kommer att sätta riktmärket. När det gäller lyx, komfort och säkerhet är EQS i samma liga som S-klass, säger Ola Källenius vid ett aktieägarmöte för någon vecka sedan. 

Källenius berättade att bilen kommer att klara över 70 mil på en enda laddning, enligt WLTP-cykleln. Teslas bästa modell av Model S klarar i dag 64 mil. Mercedes nuvarande elbil EQC klarar blott 47 mil.


Nya EQS kommer att byggas i Mercedes allra modernaste fabrik i Sindelfingen nära Stutgart. Mercedes kommer att använda en specialutvecklad plattform för elbilar som heter EVA2. Det ska göra att designen kan förbättras så att räckvidden blir optimal.

Mercedes nuvarande elbil EQC är hittills ett försäljningsfiasko med mindre än 500 sålda bilar i år i Tyskland. I Sverige har endast 175 EQC-bilar sålts i år. Men Mercedes har lovat att producera 50 000 EQC.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *