Mercedes svenske vd: ”Måste varit fulla när vi sa ja till AMG One”

Den mest extrema hyperbilen någonsin gör officiell debut denna vecka. Efter sju sorger och åtta bedrövelser är Mercedes AMG-One äntligen färdig  – mer eller mindre en Formel 1-bil för gatan. 
– Jag måste gå tillbaka för att kolla mötesprotokollen, men jag är säker på att vi var fulla när vi sa ja til den här bilen, säger Mercedes vd Ola Källenius. 

Redan för fyra år sedan berättade Mercedes att de skulle ta fram den mest extrema bilmodellen någonsin. Mercedes-AMG One är den första gasbilen någonsin med en Formel 1-motor. Projektet har dragit ut på tiden och skjutits upp gång på gång på grund av oväntat stora tekniska utmaningar. Men nu är det dags, Mercedes tänker visa upp hela härligheten nu på onsdag, enligt en ny teaser. 

Fortfarande vet vi ganska lite om hyperbilen som får en 1,6-liters V6-motor med hybrid från Formel 1. Det ryktas om allt ifrån 877 hästkrafter till långt över 1000. Och en vikt på under 1500 kg. Endast 275 exemplar ska byggas och prislappen för varje bil ligger på 27 miljoner kronor. 

– Teamet på AMG och High Performance Powertrain Formel 1 kom till oss för ungefär fyra år sedan och sa ”vi har en bra idé, låt oss sätta in en Formel 1-motor i en vägbil”. Jag måste gå tillbaka för att kolla mötesprotokollen, men jag är säker på att vi var fulla när vi sa ja till bilen, säger Mercedes svenske vd Ola Källenius.

Mercedes kommer också att lägga upp en ”mycket ärlig dokumentär” om hur utvecklingen av AMG One har gått till, enligt marknadschefen Bettina Fetzer.