Merccedes Maybach – lyxlimousinen som gör 350 km/h

Annons

Här är bilen som har allt – såväl lyx som grym prestanda. Mercedes Maybach S650 har fått en upphottning av tyska tuningfirman Brabus. Resultatet är en 2,5 ton tung sportbil med 900 hästkrafter och ett vridmoment på 1500 Nm.
– Det är otroligt att en så bekväm och stor bil kan vara så snabb, säger Betim Lushtako på Youtube-kanalen MercBenzKing.

Mercedes Maybach S650 är tyskarnas konkurrent till Rolls-Royce, och i grunden är modellen en S-klass med lyxigare interiör och ett baksäte som slår det mesta i bekvämlighet. Det är läder, trä och kolfiber på de flesta ytor.
Priset för en sån bil ligger på ungefär 2,3 miljoner kronor, men om man tycker att det är för Svenssonaktigt kan man ju satsa på tuningfirman Brabus överdådiga exemplar: Maybach S650 Brabus 900.
Det är Brabus-loggor smetade på flera ställen och med Maybachs stora emblem i fronten samt  Mercedes-stjärnan på ratten så blir det tre prestigemärken – på en och samma bil.

Annons

Bjässen på 2,5 ton har fått ytterligare 270 hästkrafter ur V12:an, ett vridmoment på 1500 Nm (!) och en topphastigheten på 350 km/h. Dessutom har Brabus gett bilen en aggressivare kaross med mycket svarta detaljer.
Youtube-kanalen MercBenzKing ger en ambitiös genomgång av tysk lyx – och tar dessutom bilen på en Autobahn-tur. Det är vrålande motorljud och en imponerande acceleration vi får uppleva.
– Herregud, det är otroligt att en så bekväm och stor bil kan vara så snabb, säger Betim Lushtako bakom ratten. Den är ju nästan 5,5 meter lång och väger 2500 kilo.

Och han njuter i fulla drag i baksätet som kan liknas vid business class på ett av de bättre flygbolagen. Passagerarframstolen bildar ett fotstöd, mittkonsolen rymmer två ordentliga bord och taket kan förvandlas till en behagligt lysande blå himmel.
– Det finns så mycket förvaringsyta i den här bilen, mer än man egentligen behöver. Och naturligtvis ett kylskåp där man kan ha sin champagne, säger Betim Lushtako.

Annons
Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *