Mekanikerns mardröm: Kraschade Ferrari Enzo värd 30 miljoner kronor

Bilmekanikerns provtur i en Ferrari Enzo slutade med en 30-miljonerskrasch. Superbilen sladdade in ett träd.
– Han gav bra med gas och tappade kontrollen, han snurrade över den andra filen in i ett träd, berättar ett ögonvittne för Autoblog.

Olyckan inträffade i Baarn nära Hilversum i Nederländerna. Bilen kom åkande från Ferrariåterförsäljaren Kroymans vid 11-tiden och färdades i hög fart. På en raksträcka fick superbilen plötsligt sladd och kraschade in i ett träd.

Det här är inte första gången bilmodellen uppmärksammas för krascher. Stefan ”Tjock-Steffe” Eriksson klöv en Ferrari Enzo i två delar när han krockade i 340 km/h. Superbilen har endast tillverkats i 400 exemplar och är värderad till över 30 miljoner kronor. 

– Jag körde precis bakom denna Enzo. Han gav bra gas när han kom upp på Amsterdamsestraatweg, han tappade sedan kontrollen över ratten och snurrade över den andra filen in i ett träd. Han flög upp i luften och landade hårt. Det var ett riktigt rejäl smäll, säger en ögonvittne till Autoblog.nl.

Ferrari Enzon fick mycket omfattade skador. Foto: European Carshots

Det var en mekaniker från Ferrariåterförsäljaren Kroymans som satt bakom ratten. . Kraschen blev mycket våldsam. Ambulans larmades till platsen, men föraren fick inga svåra skador i olyckan.

– Det är verkligen en mekaniker, som tur var kunde han själv ta sig ur bilen och kontrollerades sedan av polisen och fördes bort i ambulansen. Han hade gått runt och ringt ett tag, berättar ögonvittnet.

Bilen har en V12-motor på 660 hästkrafter och en toppfart på 355 km/h, så trots att den har 15 år på nacken hör Enzo till världens snabbaste superbilar.

Även om bilen är illa smälld lär den gå att rädda, bilen som Tjock-Steffe kraschade lappades ihop och såldes senare för 15 miljoner kronor.