Maserati döper sin nya elbil till ”Blixten” – klarar 0-100 på 2 sekunder

Annons

Maseratis nya supersportbil MC20 släpps i en rent elektrisk version. MC20 Folgore har tre elmotorer på mer än 710 hk. 
Folgore betyder blixt på italienska – och bilen klarar 0-100 km/h på endast två sekunder. 

Nu avslöjar Maserati fler detaljer om den kommande elektriska versionen av nya supersportbilen MC20. Av presentationen att döma så får alla kommande elbilar från Maserati tilläggsnamnet Folgore, som betyder blixt på italienska. 

Annons

MC20 Folgore kommer att få ett 800V-system med tre elmotorer. Det handlar om en elmotor på framaxeln och ett för vardera hjul på bakaxeln. Drivlinekonfigurationen kommer att gälla för samtliga kommande elbilar från Maserati. 

Under presentationen berättade Maseratis ingenjörer att Folgore blir 80-100 kg tyngre än bensinversionen av MC20 på grund av batteripaketet. Men trots det blir elversionen snabbare. Den kommer att få mer än 710 hk, vilket ger en acceleration upp till 100 km/h på endast två sekunder. Den bensindrivna motsvarigheten har 630 hk och behöver 2,8 sekunder upp till 100. 

Annons

Men den som vill köra Folgore får ge sig till tåls till 2022 då även Spider-versionen av MC20 lanseras. Den som vill åka elektrisk Maserati tidigare får köpa den kommande GranTurismo som även den släpps som Folgore. 

Annons

Köp din mc20 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *