Mamma Mia, vilken sportbil! Nu säljs ABBA:s otroliga Maserati

Annons

Gimme! Gimme! Gimme!
Nu säljs ABBA:s knallröda Maserati på auktion. 
Benny Andersson köpte sportbilen ny 1976 – sedan dess har Maseratin körts knappt 6000 mil. 

Kändisbilar blir allt hetare på marknaden och en bils historik kan ha stor inverkan på priset. Nu finns möjligheten att slå till på en av världens finaste Maserati Merak SS med en fantastisk ägarhistorik. Sportbilen köptes ny 1976 av ABBA:s Benny Andersson och bilen kommer dessutom med fotografier på gruppen och bilen som bevisar den unika historiken. 

Annons

Bilen såldes direkt från den svenska Maseratiåterförsäljaren till Benny Andersson 1976. Maserati Merak var en mycket exklusiv bil och tillverkades bara i 1832 exemplar. Men Benny Andersson valde den dyrare och starkare SS-modellen som är ännu ovanligare, blott 626 exemplar lämnade fabriken i Modena. 

Bilen har Maseratis berömda mittmonterade V6:a på 220 hk och en växellåda från ZF. Prestandan var bland det bästa som gick att uppbåda i mitten på 1970-talet. Bilen har en toppfart på 250 km/h och klarade sprinten upp till 100 km/h på 7,5 sekunder. 

Annons

Under alla år har Benny Anderssons Maserati bara haft ett fåtal ägare och den sägs i dag vara i nästan perfekt skick. Bilen har bara gått 6000 mil och karossen är i toppskick, bara sätena visar visst tecken på slitage. V6:an spinner som en katt. En rolig detalj är att Blaupunktradion med mikrofon där Benny spelade in musikidéer finns bevarad. Fram till 2014 var bilen svenskregistrerad. 

Bilen ropades ut ipå lördagen på Bonhams klassikerauktion i Bicester i Storbriannien. Beräknat slutpris låg mellan 1-1,5 miljoner kr. Något slutpris har dock inte angetts ännu, så bilen tycks har förblivit osåld.

Annons

Senaste nytt

2 svar på ”Mamma Mia, vilken sportbil! Nu säljs ABBA:s otroliga Maserati”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *