Makalösa VW-husbilen – med modernt Audi-hjärta

Den perfekta husbilen kan bli din. En klassisk Volkswagen-buss har gjorts om till unik husbil – och dras av en lika klassisk pickup. Dessutom har Folkan fått en modern och kraftfull turbomotor från Audi S3 med automatlåda. 

En av tidernas snyggaste husbilar är till salu hos Car & Classic. Det handlar om en specialbyggd Folkvagnsbuss som förvandlats till bodel, dragen av en klassisk Folkvagnspickup. Bilen har ett speciellt U-format drag på flaket, viket gör att pickupen kan kopplas loss och köras på egen hand. 

– Då och då stöter du på ett fordon som är så imponerande att du inte kan berömma det nog. Detta är ett sådant fordon, säger Car & Classic som säljer den unika husbilen på auktion. 

Inne i husbilen finns det en stor säng, kök och genom töjbart tak får den ståhöjd. Dessutom finns en utrullbar markis som gör den perfekt för camping. Den som vill ta den på långtur kommer att uppskatta att den gamla boxermotorn är utbytt mot en modern Audi S3-motor med automatlåda. Fartresurserna ska vara betydligt mer än vad man vill köra med  Men förarmiljön är fortfarande tidstypisk och trogen originalet från 1960-talet. 

– Motorrummet är vackert presenterat och det är en utomordentligt snygg installation med skräddarsytt tillverkningsarbete och noggrant inbyggda tillbehör. Den prestanda som detta paket ger är mer än du någonsin skulle kunna önska dig av ett sådant fordon och användningen av en automatisk växellåda är mycket meningsfull ur ett användbarhetsperspektiv. Vi är säkra på att allt fungerar perfekt och i fantastiskt mekaniskt skick, uppger Car & Classic. 

Just nu ligger budgivningen på knappt 350 000 kronor, men reservationspriset är ännu inte uppnått. Budgivningen pågår fram till och med fredag.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester