Maffig Volvo XC60 6×6 väcker uppmärksamhet i hela världen

En Volvo XC60 6×6 gjorde succé på bilträffen Stockholm Cruising. Den biffiga Volvon uppmärksammas nu i världens motortidningar. Här är historien bakom bilen som byggdes av Dalbo Fordonsteknik. 

Tillsammans med ombyggda BMW, Audi RS6, veteranbilar och Cadillac dök den upp på Stockholm Cruising. Och Volvo XC60:n stal hela showen. Men det är inte varje dag du får se en Volvo XC60 pickup 6×6. Den ombyggda röda Volvo XC60:n av första generationen med R-design gör ett väldigt maffigt intryck med tre hjulaxlar och stort flak.  

Bilen byggdes redan för 10 år sedan av svenska företaget Dalbo fordonsteknik och ägs nu av en byggfirma utanför Stockholm. Bilen har 280 hästkrafter och ett ganska rejält flak. Varför köpa en Mercedes G-klass 6×6 när du kan köra Volvo? 

Dalbo har byggt om 100-tals Volvobilar sedan starten 1992. De behövde en arbetsbil i företaget och gjorde om en Volvo till pickup, det blev så bra att till och med Volvo själva beställde en bil. De senaste åren har dock verksamheten gått lite på sparlåga. 
LÄS MER: Norrman byggde egen Lamborghini – med delar från Volvo och BMW