Låter 3-åringen köra Ferrari med 1000 hk på racerbana

Här är treåringen som kör en Ferrari SF90 med 1000 hästkrafter på racingbanan och gör donuts. Han kör bilen i en specialgjord barnstol för att kunna nå pedalen. Och han verkar köra bättre än många vuxna, men det känns ändå lite farligt.

Carup har tidigare berättat att treårige Zayn Sofuoglu kör sin pappas Ferrari hemma på garageuppfarten och parkerar bilen. Nu har familjen tagit körningen ett steg vidare och Zayn får ratta pappas Ferrari SF90 med 1000 hästkrafter på racerbanan. 

Bilen är en av världens snabbaste och gör 0-100 km/h på 2,5 sekunder och har en toppfart på 340 km/h. Treårige Zayn når knappt över ratten, och måste ha en specialbyggd bilbarnstol för att nå ner till pedalerna. 

Zayn Sofuoglu – son till den tidigare turkiska proffsmotorcykelföraren Kenan Sofuoglu – är knappt tillräckligt lång för att se över ratten. 

Och om det inte vore för en specialanpassad barnstol skulle han inte kunna nå pedalerna på Ferrari SF90 Stradale, som gör 0-62 mph på 2,5 sekunder. Pappa Kenan Sofuoglu är turkisk parlamentsledamot och tidigare proffsmotorcyklist verkar lita helt på att treåringen ska kunna hantera sexmiljonersbilen. 

Zayn varvar vant upp motorn och drar iväg på racerbanan, och det går undan i svängarna när han drar på genom växlarna. Den lille killen har som tur är rejält med erfarenhet från gocart, även om Ferrarin är ett helt annat kraftpaket. Filmen har väckt en hel del reaktioner och många tycker att det är oansvarig att släppa loss en treåring bakom ratten, andra tycker att det är kul att han får utlopp för sin uppenbara talang.