Larmet: Svåra rostangrepp på 4 år gammal Volvo V90

Nu kommer larmet om att nästan nya Volvobilar redan har börjat rosta. 
Tidningen Vi Bilägares fyra år gamla långtestbil Volvo V90 har så svåra rostangrepp i bakvagnen att stålet börjat spalta upp sig. Även dieselvärmaren håller på att rosta sönder. 
– Bilen är inte trafikfarlig och det kommer att dröja ett antal år innan det rostar hål, säger rostskyddsexperten Thomas Widström till tidningen. 

Tidigare har Tesla Model 3 kritiserats för att lacken kan blästras och bilen riskerar att rosta. Nu visar det sig att Volvos nya SPA-plattform knappast är så mycket bättre. 

Bakvagnen har svåra rostangrepp efter fyra år.

Tidningen Vi Bilägare har långtestat en Volvo V90 under fyra år och 11 000 mil, och de ger bilen underkänt betyg. Den dyra Volvobilen har redan rejält med rost, och en kontroll avslöjar ett förvånansvärt svagt rostskydd. Bilens bakvagn i stål har redan rostat så mycket att stålet börjat spalta upp sig. Dessutom håller på bränslepumpen till dieselvärmaren på att rosta sönder. 

– Resultatet är alldeles för dåligt på en bil i Volvos prisklass. Bilen är inte trafikfarlig och det kommer att dröja ett antal år innan det rostar hål, men det borde se betydligt bättre ut efter fyra år, säger rostexperten Thomas Widström till tidningen. 

Köp din Volvo online

Senaste nytt