Lamborghinis nya hemliga superbil avslöjad i patent

Efterträdaren till Lamborghini Aventador har världspremiär i mars. Redan nu har patentskisser på Lamborghinis nya superbil läckt ut via en patentansökan. Bilen får V12-motor och ett aggressivt utseende. 

Lamborghini försökte flyga under radarn genom att lämna in patentansökan för sin nya superbil i Makedonien. Men någon lyckades snoka rätt på ritningarna, och redan nu får vi en hint om hur superbilen som kommer i mars ser ut. 

Bilen behåller sitt aggressiva kilformad utseende Y-formade luftintag och gör knappast någon revolution mot hur föregångaren Lamborghini Aventador ser ut. Den behåller dessutom den mittmonterade V12-motorn, allt annat hade varit en skräll. 

Bilen har setts testas med kamouflage och patentet bekräftar de sexkantiga enorma avgasrör som vi sett på bilderna. Lamborghini skäms inte för att de fortfarande använder en stor V12-motor. Den nya superbilen får dock en hybridiserad drivlina som gör att den kan köras på el i städer. Effekten tros bli över 1000 hästkrafter för att ställa Ferrari SF90 schack matt.