Lamborghini kraschar och landar på hustak – allt fångas på film

Övervakningskameror fångade Lamborghinin när den kraschar in i en bil, flyger 10 meter, landar på ett hustak och tar eld. 
Lamborghini Urusen hade hyrts av en 24-åring som smet från platsen. 
– Jag minns ingenting från olyckan, sade föraren när han gav sig tillkänna för polisen. 

Olyckan i Fort Lauderdale, Florida, har fått stor uppmärksamhet både i USA och världspressen, kanske för de sensationella bilderna och att en Lamborghini var inblandad. 

24-årige William Dion McQueen Jr. hade hyrt en Lamborghini Urus, och färden i den 650 hästkrafter starka bilen tycks ha varit allt annat än omdömesgill. I en korsning struntade han först i stopplikten, kraschar i hög fart med en Nissan Pathfinder innan Lamborghinin slungas upp på en hustak och börjar sedan brinna. Alltsammans fångades på en övervakningsfilm. 

Foto: Fort Lauderdale Fire Department

En boende i ett närliggande hus lyckades dra föraren ur bilen, varpå han sedan smiter från platsen. När brandkåren kom till platsen brann Lamborghinin för fullt. 

På måndagen gav sig William Dion McQueen Jr. till känna för polisen och uppgav att han inte mindes något från kraschen förutom att en en främling körde honom till sitt hotell och att hans vän körde honom till ett Mount Sinai Medical Center i Miami Beach. 

Det är långt ifrån första gången en Lamborghini Urus körd av en yngre man är inblandad i svåra olyckor orsakade av vårdslöshet.