Lambo med 1800 hk – så grym att den stegrar sig

Lamborghini Huracán är trimmarnas nya älsklingsbil. 
Den här är så snabb att det knappt går att accelerera utan att bilen reser sig på bakhjulen. 
Hemligheten är en dubbelturbo på V10-motorn. 

Lamborghini har blivit världsberömt för sina V12-motorer. Tolvan gjorde sin debut redan i märkets första modell 350 GT på 1964. Men frågan är om inte V10-motorn som även använts av Audi är ett strå vassare, åtminstone i trimmarnas ögon. 

Svenske bilbyggaren Peter Björk har en med V10-dubbelturbo som måste vara en av landets snabbaste Lamborghini. Men jämfört med Jordan Martins Lamborghini Huracán som nu gör succé på Youtube har bilen ingen chans. 

Martins Huracán är så kraftfull och snabb att den reser sig på bakhjulen under acceleration. Men det kanske bara är att förvänta sig när du trimmar upp motorn till 1800 hk? Under en banracinghelg så drar han på så hårt att publiken tror att bilen ska slå runt. Den reser sig flera gånger på framhjulen. Men som tur är stannar bilen kvar på banan och klarar dessutom kvartsmilen på otroliga sju sekunder.

Hemligheten bakom det otroliga kraftpaketet är två stora turboaggregat från legendariska turbotillverkaren Garrett. Enligt många trimmare så klarar Lamborghinis V10:a effekter på långt över 1000 hk utan alltför ingående modifikationer.  Jordan Martins Lambo har en hel del andra modiferingar för att klara 1800 hk, bland annat istank för kylningen och annan växellåda och koppling för att klara 1800 hk.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester