Läcka: BMW släpper ny billigare laddhybrid av 3-serien

Här är läckan som avslöjar BMW:s nya billiga laddhybrid för folket. 
Instegsmodellen 320e får en strypt version av den fyrcylindriga motorn och totalt 200 hk ihop med eldrift. 

BMW är en av tillverkarna som kämpar med att klara CO2-målen för att slippa klimatböter från EU. Nyligen påstod märket i en kritiserad annons att de är världens bästa bilmärke för klimatet. 

Nu gör BMW nästa drag för att få fler att välja en mer klimatsmart BMW: Släpper intstegsmodellen 320 som laddhybrid. Bilen läckte ut i BMW:s nederländska konfigurator och väntas bli officiell efter nyår. 

Den nya laddhybriden kommer att finnas både som sedan och touring, och tros få en nedtrimmad version av motorn i 330e. Den totala effekten ska handla om 200 hk i stället för 252 hk i 330e.

Det handlar då om en tvåliters fyrcylindrig turbomotor, men som blir strypt för att få mindre hästkrafter än i 330e. Exakta detaljer är inte ända, men sannolikt får bilen samma batteri som 330e. Troligen blir räckvidden med lägre effekt något längre än de 50 km som 330e erbjuder. 

BMW:s vd Oliver Zipse berättade nyligen om företagets satsning på laddhybrider vid ett möte i München. 

 – I slutet av året kommer vi att ha 12 helelektriska och laddhybrid-modeller på vägarna. Kunder önskar våra laddhybrider eftersom de kan använda dem som sitt enda fordon, säger Zipse.

Köp din 3-serie online

Senaste nytt