Kvinna tilldöms 50 miljoner i skadestånd efter sex i bilen

En amerikansk kvinna tilldöms 50 miljoner i skadestånd efter att ha haft sex i en bil. Kvinnan fick en könssjukdom av sin sexpartner och stämde bilförsäkringsbolaget Geico. Nu har hon vunnit i domstol, uppger Autoblog

Kvinnan hörde av sig till försäkringsbolaget Geico i februari 2021 och berättade att hon vill ha skadestånd för att ha smittats av HPV, humant papillomvirus, efter en sexakt i en Hyundai Genesis från 2014 med en man som hade bilförsäkring hos Geico. Enligt kvinnan, som är från Jackson County i USA, orsakade mannen att hon blev smittad med könssjukdomen och underlät att berätta om smittan. Därmed ska ansvarsförsäkringen träda in, enligt kvinnans advokater.  

Försäkringsbolaget Geico har överklagat domen och vill inte betala skadeståndet på 50 miljoner kronor till kvinnan som smittades av HPV i en Hyundai Genesis från 2014.

Försäkringsbolaget ville inte gå med på förlikning med kvinnan, utan tvisten gick vidare till skiljedom, enligt tidningen The Kansas City Star. Skiljemannen kom fram till att sexakten i bilen ”direkt orsakade, eller direkt bidrog till att orsaka” HPV-infektionen. Mannen ansågs ansvarig för att inte ha avslöjat att han var smittbärare och kvinnan tilldelades 5,2 miljoner dollar i skadestånd från försäkringsbolaget. 

Nu har Missouri Court of Appeals kommit med en dom att försäkringsbolaget ska betala 5,2 miljoner dollar, cirka 50 miljoner kronor för den skada hon lidit av smittan. Domen bekräftar ett tidigare skiljdomsförfarande som överklagats. Försäkringsbolaget tänker överklaga domen och hävdar att det begåtts fel i rätten. Domen kommer inte vinna laga kraft innan en annan instans behandlat fallet.

Senaste nytt