Kris för renslaktaren – får inte sin Bugatti såld på norska Blocket

Renslaktaren Thor Aage Pedersen har lagt ut sin Bugatti Chiron på Finn.no, Norges Blocket. Men bilen blir inte såld och nu är det ekonomisk kris för den tidigare miljardären. 
Nu försöker han byta bilen mot aktier eller rea bort den för att rädda sin ekonomi. 
– Banken misstänker att jag är kriminell, säger han till Finansavisen.

Norrmannen Thor Aage Pedersen har byggt upp en förmögenhet på att driva renslakterier i norska Finnmark. När han kompletterade renslakten med aktiehandel började förmögenhet växa enormt, men affärerna började gå sämre och under förra året började han få slut på pengar. 

Strax innan hade han köpt en Bugatti Chiron, ett bilköp som verkar ha blivit rena mardrömmen. Han säger sig ha köpt bilen för 25 miljoner norska kronor strax före jul 2021. Priset låter som rena fyndet, men problemet är att bilen inte går att försäkra.
– Jag har problem med att få den försäkrad när den inte är registrerad, men ska det vara så måste jag betala 8 miljoner i avgift och det vill jag inte, säger han till norska Finansavisen

Thor Aage Pedersen har gjort en förmögenhet på renslakt och renskav.

Lösningen har blivit att annonsera ut bilen på Finn.no, Norges motsvarighet till Blocket. Där ligger den ute med ett pris på 39 995 000 kronor. Flera heta spekulanter har hört av sig, men ingen har slutfört affären och nu börjar det bli kris för renslaktaren Thor Aage Pedersen som är desperat att bli av med den oförsäkrade Bugattin. Bilen säljs nu via den norska handlaren Bengtson Automarin som uppger att bilen ”är helt extrem och klar för omgående leverans”.

Den udda lösningen som Thor Aage Pedersen nu föreslår är att en annan rik norrman ska byta till sig bilen mot aktier. Genom att få Bank2-aktier från Arne Fredly för ett motsvarande värde ska renslaktaren släppa bilen. Men Arne Fredly, som är en av Norges största bilsamlare, har redan en Bugatti och är svårflörtad. 
– Jag äger redan en Bugatti Chiron och behöver inte en till, säger han till Broom.no.

Bilen är inte bara dyraste i Norge, den är också snabbast. Bugatti Chiron har en W16-motor på åtta liter och 1500 hästkrafter. Accelerationen upp till 100 km/h tar bara 2,4 sekunder och toppfarten på 420 km/h är helt överflödig på de norska vägarna som oftast är begränsade till 80. 

Den aktuella bilen har bara gått 950 mil och säljs nu med hjälp av handlaren Bengtson Automarin. Men trots att det bara tillverkas 500 Bugatti Chiron går det trögt. Även i Sverige verkar Bugatti Chiron vara trögsålda, här har en Chiron Sport legat ute på Blocket i flera år för 45 miljoner kronor. Nu är Thor Aage beredd att rea ut bilen och den som köper Bugattin kan göra ett kap om bilen kan exporteras ut ur Norge utan tullavgifter i mottagarlandet. 

– För en månad sedan såldes en liknande bil i Sverige för 45 miljoner. Jag vet värdet och det är 40 miljoner. Men jag kan gå ner till 34-35 miljoner för bilen, säger Pedersen till Finansavisen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester