Kraschad Viper V10 från film återfödd som Lincoln i Sverige

En Dodge Viper V10 totalkraschades i öppningsscenen i filmen Fast and Furious Tokyo Drift. Nu har V10-motorn och andra delar av bilen återfötts i en unik Lincoln Continental 1966 som är till salu – i Sverige. 

Filmserien Fast and Furious är känd för att ha förbrukat många fina bilar. I öppningsscenen på Tokyo Drift mosas en Dodge Viper Generation 3 mot ett betongrör. Inte särskilt mycket blir kvar av den fina sportbilen med maffig V10-motor. 

Men lyckligtvis räddades V10-motorn från den kraschade Vipern och hamnade i Sverige. Motorn transplanterades till en Lincoln Continental från 1966 och lever nu ett andra liv i den gamla lyxlimon. 

Bygget blev riktigt lyckat och var utställt på Custom Motor Show på Elmia i år. De enda yttre företrädena som avslöjar giftermålet med Viper är bilens fälgar och en specialbyggd instrumentpanel med Viper-instrument. Interiören är moderniserad med hjälp av andra bilmodeller, framstolarna kommer från Saab Cabriolet och baksätet härstammar från Mercedes S-klass. 

Ljudet är något alldeles extra, efter att Ferrita byggt ett nytt avgassystem, något som kan beundras i filmen här ovan. Nu är bilen dessutom till salu. Autorismo i Gävle säljer det fina bygget för 795 000 kronor.