Kör 560 mil utan laddstopp med Tesla turbodiesel

En Tesla som fått en turbodiesel kan vara det ultimata räckviddsmonstret. Teslan klarade 560 mil utan laddstopp.

2022 utrustades en Tesla Model S med en bensinmotor som totalt hade 200 mils räckvidd. Nu har samma modell återigen fått en förbränningsmotor, fast denna gång blev det diesel. Det är i ett klipp från Youtubekanalen “Warped Perception” som vi får se hur en Tesla Model S blivit till ett räckviddsmonster utrustad med en 3,0-liters dieselmotor och en turboladdare. 

Hybriden får efter implementering av dess nya motor och turboladdare en räckvidd på 5600 km med en förbrukning på 6,2 liter per 10 mil. Felfri verkar bilen inte vara heller. I klippet får vi se hur Youtubern kör runt i sin modifierade Model S och stöter på problem med både kylsystemet och motoroljan.
– Jag har bara kört 16 mil och det har redan börjat dyka upp problem, säger Warped Perception. 

Den hembyggda Teslan får dock lite kärlek av dess ägare som lyckas fixa kylläckorna och oljeläckan. Dessutom låter bilen extremt högt när den laddar, vilket gör att Youtubern känner en viss oro att den ska dra till sig uppmärksamhet eller störa andra.
– Allt verkar bra för stunden förutom ljudet som stör, säger Warped Perception. 

Model S hybriden är ett imponerande bygge, men känns på det stora hela som ett projekt som inte är helt färdigt. Problemen uppstår ständigt med bilen, men att lyckas få 560 mil räckvidd på en Tesla är något som är minst sagt imponerande. Efter att ha kört 560 mil brände Youtubern totalt 287 liter diesel.
– Jag lyckades nå målet och det verkar som motorn fortfarande fungerar, vet inte riktigt om det är något fel med den eftersom den låter så mycket, säger Warped Perception.

LÄS MER: