Köp in dig i kön till Koenigsegg Jesko – så mycket kostar det

Koenigsegg Jesko ska bara tillverkas i 125 exemplar och är sedan länge slutsåld. Nu har du chansen att köpa i dig i kön och få en bil nästa år. En tysk lyxbilshandlare säljer en köplats till Jesko för 36 miljoner kronor.

Det har hunnit gå mer än tre år sedan Koenigsegg första gången visade upp Jesko på bilsalongen i Genève i början av 2019. Fortfarande har inte en enda bil levererats till kunderna. De 125 exemplaren såldes slut i ett nafs, och det kan ha varit svårt att hinna säkra ett eget exemplar. Och kanske hade du inte ens pengar över då. 

Nu har du chansen att säkra ditt eget exemplar av hyperbilen, trots att du inte hann beställa. Den tyska lyxbilshandlaren Mulsano säljer en byggplats till Koenigsegg Jesko, och bilen är redan förskottsbetald. Bilen kan levereras 12 månader efter att den slutgiltiga beställningen gjord. 

För 36 miljoner kronor köper du in dig i kön och får din egen Koenigsegg Jesko. För de pengarna är bilen av allt att döma basutrustad, vill du ha extra utrustning så får du räkna med att betala några miljoner ytterligare. Hur mycket extra du betalar för att komma in i kön framgår inte, men bilen har tidigare sagts kosta omkring 30 miljoner kronor.

Enligt handlaren är bilen i EU-specifikation. De tekniska datan är välkända, även om ingen utomstående ännu har kört bilen. Jesko väger cirka 1420 kg, har en V8 med dubbelturbo som ger 1280 hästkrafter på vanlig bensin oh 1600 hästkrafter med E85. Vridmomentet är 1500 Newtonmeter.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester