Koenigseggs galna fjällbil: Takbox och 2300 hk!

Sportlovet är räddat! Koenigsegg visar upp sin nya takbox i kolfiber till nya Gemera. Nu kan fyra personer med skidor och packning åka till fjällen med 2300 hästkrafter. 
– Äventyr, här kommer vi! uppger Koenigsegg. 

Koenigsegg Gemera är världens snabbaste bil med 2300 hästkrafter och en toppfart på långt över 400 km/h. Bilen är dessutom fyrsitsig och har plats för gott om bagage. Nu blir det fullt möjligt att ta sin nya Gemera upp till fjällen med skidor på taket.

Koenigsegg visar upp sin nya ”Gearbox”, och det handlar inte om någon växellåda. Boxen görs förstås i kolfiber och rymmer fyra par skidor, skidpjäxor och stavar. Den som inte vill packa skidor kan stuva in två stora resväskor och fyra mindre väskor.

Boxen begränsar dock toppfarten till 300 km/h, något som sker genom sensorer i takfästena. Det skulle ändå betyda att en resa från Stockholm till Åre skulle gå på ett par timmar, om det hade varit möjligt att hålla den olagliga hastigheten hela vägen. Koenigsegg uppger att boxen har det lägsta luftmotståndet av alla takboxar de känner till. Den höjer cd-värdet med endast 11 procent. 
– Viktigast av allt, Gemera behåller sin stance, coolhet och stil med ”Gearbox” stolt på toppen. Äventyr, här kommer vi! uppger Koenigsegg. 

Hur snabb Koenigsegg Gemera med V8 och elmotorer är utan takbox vet vi inte. Koenigsegg uppger att bilen kommer att sätta nya hastighetsrekord. De har lyckats få plats med V8-motorn från Jesko i den fyrsitsiga bilen. Den nya modellen kallas Koenigsegg Gemera HV8 (Hot V8). Anledningen är att motorn fick designas om så att avgaserna går ut högst upp i mitten.

Tillsammans med en ny elmotor är resultatet 2300 hästkrafter och 2850 Newtonmeter. Av effekten kommer 1 500 hk från V8:an med dubbelturbo, 800 hästkrafter  kommer från en ny elmotor som kallas Dark Matter, Totalt 2 300 hk och 2 750 Nm i vridmoment – ett nytt världsrekord för en produktionsbil.

– Gemera HV8 är inte bara den mest kraftfulla och extrema produktionsbilen på planeten jorden, med häpnadsväckande 1,11 hk per kg, utan det är också den mest praktiska och användarvänliga sportbilen som någonsin skapats. Dess otroliga respons, hantering , motorljud, skarp växellåda, rymlig interiör och system för fyrhjulsdrift kombineras för att skapa en oöverträffad och oöverträffad körupplevelse, redo att sätta många prestandarekord runt banor och i raka linjer, säger Christian von Koenigsegg.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester