Slutade på Koenigsegg – startar egen konkurrent

Koenigseggs tidigare designchef tar upp konkurrensen med sin tidigare arbetsgivare. Sasha Selipanov startar ett eget hyperbilsmärke som heter Nilu27. Bilen ska lanseras senare i sommar. 

Sasha Selipanov var tidigare designchef för Koenigsegg under knappt tre år. Under hans tid togs bland annat designen av Koenigsegg Gemera fram. Han har även varit chef för exteriördesign hos Bugatti och chefsdesigner för Hyundais lyxmärke Genesis.

Nu tar han upp konkurrensen med sin tidigare svenska arbetsgivare och startar ett eget hyperbilsmärke. Märket heter Nilu27 och har släppt en första teaservideo över en hyperbil som ska lanseras senare i år. Bilen blir analog och drivs av en förbränningsmotor. Hur långt den är från produktion vet vi inte. Nilu27 meddelar att dess första hyperbil kommer att avslöjas på Pebble Beach den 15 augusti 2024.

Sasha Selipanov var under knappt tre år desigchef hos Koenigsegg.

– Oberörda av digitalisering, elektrifiering och andra distraktioner fokuserar vi på den ultimata fordonsupplevelsen med en hälsosam dos av ’holys ’shit blandat i för balansens skulle, uppger Nilu27 på sociala medier.

Än så länge har vi bara fått se bilens bakparti. Det tycks bli en tämligen avskalad hyperbil. Bilderna avslöjar att bilen får glastak och måsvingedörrar. Den tycks positionera sig någonstans mitt emellan Gordon Murray T50 och Koenigsegg. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester