Koenigseggs attack mot suvar: ”Aldrig varit ett fan”

Koenigsegg kommer aldrig att bygga en suv.
Anledningen är enkel: Christian von Koenigsegg gillar inte suvar.
– Jag har aldrig varit ett fan av suv, väghållningen och aerodynamiken är inte så bra, säger han i en ny intervju på Youtube. 

Porsche bröt tabut redan i början av 00-talet, sedan har sportbilstillverkarna Lamborghini, Maserati och Aston Martin följt efter. Och snart kommer Ferrari visa upp sin suv. 

Men superbilstillverkaren Koenigsegg kommer knappast haka på trenden. I en ny intervju dissar grundaren Christian von Koenigsegg suvar. 

– Jag vill bygga bilar jag gillar själv. Jag har aldrig varit ett fan av suv, väghållningen och aeordynamiken är inte så bra, men det är bra att sitta högt för sikten. Tyngdpunkten är inte heller så bra. Bilen har stora tunga hjul och du skapar något som beter sig dåligt och sedan ska du fixa det, säger han. 

Däremot kan han tänka sig en specialversion av nya Koenigsegg Gemera för Paris Dakar. 
– En hardcore mad max-version skulle vara spännande. 

Han avslöjar också att Koenigsegg inte lagt ner planerna på att köra fortare än 500 km/h och förbättra sitt eget hastighetsrekord.

– Det hjälper till att bygga varumärket, visar företagets kapacitet och det är inte oviktigt. Jag skulle vilja vara den första som klarar 500 km/h. Det är väldigt farligt att köra 500, ingen borde göra det, men om vi hittar en säker väg så kommer vi att gå för det. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester