Koenigseggs actionfilm – med biljakt och skurkar

Annons

Koenigsegg gör inte bara världens snabbaste superbilar. Nu har de släppt en actionfilm på Youtube – med biljakt, explosioner och James Bond-aktiga skurkar.
”Det här är sommarens hetaste, mest iögonfallande och dramatiska minifilm, och alla skådespelare kommer från Koenigsegg” förklarar grundaren (och producenten) Christian von Koenigsegg.
Du ser hela filmen här.

”Time to Reign” är titeln på en väldigt speciell film som nyss har släppts. På svenska kan det enklast översättas till ”Dags att regera” och det är Christian von Koenigseggs finurliga sätt att placera sin fantastiska laddhybrid Regera i en central roll i filmen.
Det är nämligen Christian som tillsammans med sonen Sebastian har skapat en tio minuter lång actionfilm där alla karaktärer spelas av Koenigsegg-anställda.
Och visst har Christian en roll också.

Annons

Han står och tvättar sitt eget Regera-exemplar (den sista som producerades och som idag lär vara värd 40-50 miljoner kronor) när han får ett samtal av ”Veronica” som förklarar att hon vill köpa hans bil. Men Christian anar oråd och ber ”Spökskvadronen” i Ängelholm att gömma undan bilen i flyghangaren.
Då kliver onda hackare och biltjuvar in i handlingen och stjäl bilen, och vi får se en fartfylld biljakt där Regeran visar upp sig.
Hur filmen slutar? Tja, vi ska inte avslöja den överraskande upplösningen mer än att Christian von Koenigseggs kolleger hälsar på i hemmet – och Regeran står säkert på husets uppfart.

I september i fjol slog Regera världsrekord i 0-400-0 km/h. Tiden blev 31,49 sekunder – nästan två sekunder snabbare än det gamla rekordet.
– Det var ett bra tillfälle att visa upp Regeras unika Direct Drive-kraftöverförings verkliga potential. Eftersom Regera bara har en växel var vi tvungna att använda den från stillastående till rekordhastigheten på 403 km/h som begränsades av varvtalet, sa Christian von Koenigsegg stolt.
Motortidningen Caranddriver.com spekulerade i att Regeran nådde en toppfart över 490,4 km/h – och var därmed snabbare än Bugatti Chiron – men det har inte bekräftats.

Annons

Snabbfakta Koenigsegg Regera

En supersportbil som den svenska biltillverkaren Koenigsegg introducerade på Genèvesalongen i mars 2015
En laddhybrid där den konventionella förbränningsmotorn på 1100 hk kompletterats med tre elmotorer på sammanlagt 700 hk.
Alla motorer driver på bakhjulen och den sammanlagda toppeffekten är begränsad till 1500 hk.
Bilen startar alltid med elmotorerna och förbränningsmotorn kopplas in först när bilen kommit upp i fart.
Genom att utnyttja elmotorns karaktäristik med fullt vridmoment redan från tomgångsvarvtal har Koenigsegg kunnat rationalisera bort den konventionella växellådan. Istället för ett paket av kugghjul finns här bara en momentomvandlare och en slutväxel – i princip direktdrift utan några växlar alls.
Koenigsegg tillverkar endast 80 exemplar med ett pris på 1,8 miljoner dollar (ca 15 miljoner svenska kr) plus skatter.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *