Koenigsegg tar fram solcellsbil för 300 000 kr: ”Fantastiska nyheter”

Koenigsegg investerar i solbilen Lightyear och är med och utvecklar en ny hypereffektiv elbil. 
Tillsammans ska företagen ta fram solcellsbilen Lightyear 2 som ska kosta drygt 300 000 kronor.
–  Partnerskapet med Lightyear kommer att säkerställa att våra produkter förblir ledande, vilket är fantastiska nyheter för våra kunder, säger Christian von Koenigsegg.

Världens snabbaste bil tillsammans med världens effektivaste bil – det oväntade samarbetet mellan Koenigsegg och nederländska solbilstillverkaren Lightyear är ett faktum. Koenigsegg går in som investerare i Lightyear och tillsammans ska företagen utveckla ultraeffektiva fordon med ny teknik. 

Lightyear har tagit fram världens första solcellsbil Lightyear One som går i produktion i höst. Bilen har fem kvadratmeter solceller på taket och kan gå upp till sju mil om dagen på solenergi. Nu ska Koenigseggs teknik användas för att förbättra nästa solbil, Lightyear 2, som ska börja produceras 2024 eller i början av 2025. Den nya solcellsbilen ska kosta drygt 300 000 kronor, enligt tidigare uppgift.

– Koenigsegg är i toppen av näringskedjan när det gäller högpresterande sportbilar. Jag har alltid beundrat deras blandning av otrolig prestanda, design och hållbar teknik – detta partnerskap visar att vi helt klart är på rätt väg, säger Lex Hoefsloot, medgrundare och VD för Lightyear i ett uttalande.

Tillsammans ska de utmana gränserna och ta fram framtidens effektivaste elbilar. 
– Jag är otroligt glad över att kunna att utnyttja årtionden av erfarenhet av att designa och bygga ambitiösa bilar, och ser fram emot att arbeta nära Christian och hans team för att driva verklig förändring i branschen tillsammans. 

Trots att Koenigsegg gör världens snabbaste bilar fulla med innovationer. Nu ska en del av spetstekniken användas för att ta fram banbrytande elbilar som går på solel. 
– Fordonsindustrin går igenom en massiv övergång till hållbart bränsle och teknologi. Lex och hans team har utvecklat transformativ teknologi, och detta partnerskap med Lightyear kommer att säkerställa att våra produkter förblir i spetsen, vilket är fantastiska nyheter för våra kunder, säger Christian Koenigegg, vd och grundare av Koenigsegg.