Koenigsegg startar laddstation för elbilar – öppnar museum

Koenigsegg planerar ett nytt museum vid sin fabrik på Valhall Park i Ängelholm. Som en del i satsningen bygger superbilstillverkaren nu en offentlig laddstation för elbilar. 
– Vi ser ett stort behov av den här tjänsten i Valhall park, säger Halldora von Koenigsegg till HD

Under 2023 kommer Koenigseggs nya fabrikslokaler i Valhall Park i Ängelholm att bli klara. Där ska en utökad produktion av de nya hyperblerna Koenigsegg Jesko och Koenigsegg Gemera ske. Men hyperbilstillverkaren har större planer än så för sitt fabriksområde. 

Även om Koenigsegg i första hand tillverkar laddhybrider och extrema V8-motorer med dubbelturbo ska företaget nu bygga sin första offentliga laddstationer för elbilar med 12 platser. Statationen ska stå klar redan i juni och Naturvårdsverket har beslutet att ge 300 000 kronor i klimatbidrag till Koenigsegg.

Enligt Halldora von Koenigsegg, vice vd, är behovet för laddstolpar stort.

Laddstationen är en del i en satsning på Valhall Park som besöksmål, uppger Koenigsegg för Helsingborgs Dagblad. Ett besökscenter och ett Koenigsegg-museum kommer att öppna vid fabriken. Det nya museet kommer att finnas i ett 800 kvadratmeter stort besökscentrum som kommer att innehålla bilar från både nutid och dåtid och ge besökarna möjlighet att uppleva företagets spännande historik under 20 år. 

– Vi ser ett stort behov av den här tjänsten i Valhall park. Vi är ett växande företag och området är en besöksdestination på grund av industri, sport, aktiviteter, museum samt hotell, säger Halldora von Koenigsegg, vice vd på Koenigsegg.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester