Koenigsegg på väg släppa extremversion av Jesko

Koenigsegg uppges vara på väg att släppa en ny extremversion av Jesko. Flera uppgifter talar om att en mycket speciell version av hyperbilen är nära förestående. Bilen kan vara ett svar på Bugattis kommande V16-hyperbil som lanseras 20 juni. 

Koenigsegg Jesko gjorde debut på Genèves bilsalong redan våren 2019, men leveranserna till köparna startade först förra året. Jesko görs i en limiterad upplaga på 125 exemplar Nu är den svenska tillverkaren på väg att släppa en mer extrem specialmodell av Jesko, uppger Thesupercarblog. Bland annat uppger tyska bilsamlaren Muc.collector på Instagram att han sålt sin Jesko för att köpa en ny specialmodell. 

– Den verkliga anledningen var att Koenigsegg informerade kunderna om en specialutgåva Jesko som kommer att vara mycket sällsyntare än de befintliga modellerna och gå ovanpå Attack och Absolut vilket kändes konstigt för mig, uppger Muc.collector på Instagram.

Koenigsegg Jesko uppges komma i en version som blir mer extrem än banversionen Attack och toppfartsversionen Absolut.
Om 1625 hästkrafter inte är tillräckligt så verkar det snart komma mer.

Inga detaljer är än så länge kända om extremversionen av Koenigsegg Jesko. En del talar för att bilen blir Koenigseggs replik på Bugattis nya V16-modell som visas 20 juni och som tippas få 1800-2000 hästkrafter. Koenigsegg Jesko har 1625 hästkrafter. Det kan också handla om en mer extrem banmodell med ny aerodynamik. Oavsett vilket känns det väldigt passande med en specialmodell till företagets 30-årsjubileum i sommar.

Men hur gör man en hyperbil med 1625 hästkrafter mer extrem? Koenigsegg Jesko har redan idag en femliters V8-motor med dubbelturbo som ger 1625 hästkrafter när den körs på E85. Effekten går ner i marken via Koenigseggs patenterade Light Speed Transmission (LST). Simuleringar som Koenigsegg gjort visar att toppfartsmodellen Absolut har i simulering visat sig vara god för över 500 km/h. Vi har verkligen inte svaret, men är helt övertygade om att Christian von Koenigsegg har det.