Koenigsegg får medalj – för lysande innovationer

Här får Christian von Koenigsegg motta ett av motorsportvärldens finaste priser. Han belönas med FIA:s innovationsmedalj för livstidsprestationer och bidrag till fordonsteknik. Samtidigt lovar han att Koenigsegg ska delta i racing. 
– Vi är väldigt exalterade över möjligheten för framtiden att tävla i GT-racing, säger Christian von Koenigsegg från scenen. 

I helgen hölls FIA:s stora prisgala i Baku i Azerbajddzjan. Såväl F1-världsmästaren Max Verstappen, rallycross-mästaren Johan Kristoffersson, som Christian von Koenigsegg fick ta emot priser. Christian von Koenigsegg prisades av FIA-presidenten Mohammed Ben Sulayem med FIA:s innovationsmedalj för livstidsprestationer och bidrag till fordonsteknik. Samtidigt passade Ben Sulayem på att kuppa och bjuda in Koenigsegg till GT Racing. 
– Du uppfinner saker som direktdrift och elektriska ventiler, men det här är en medalj vi inte ger honom för ingenting. Vi kommer att ta ett löfte från honom att han ska delta i GT-loppen, sade Ben Sulayem.

Christian von Koenigsegg var inte sen och svara och bekräftade att de kommer att delta med den klassiska racerbilen Koenigsegg CCGT i historisk GT-racing. Bilen visades nyligen upp på Gotland Ring.  Strax efter Koenigsegg fick Max Verstappen ta emot FIA:s Formel 1 World Championship for Drivers-trofén för tredje gången efter sin otroliga rekordsäsong som resulterade i totalt 19 vinster på 22 loppen som hölls i år. 

– Jag tänkte förstås aldrig på att försöka slå alla dessa rekord, jag försökte bara göra det bästa jag kunde varje enskild tävlingshelg och njuta av det också. Den här typen av stora ögonblick inträffar inte så ofta,  säger Max Verstappen som slog ett 71 år gammalt rekord med den högsta andelen loppvinster under en säsong. 

Även svenska världsmästaren Johan Kristoffersson hedrades i Baku. Han fick ta emot hederspriset för sin sjätte världsmästartitel i rallycross. Under säsongen tog han också sin 40:e seger i karriären. Kristoffersson hyllade teamet bakom honom.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester