Klimataktivister attackerade Andy Warhols BMW med mjöl

Klimataktivister slog till mot Andy Warhols konstverk på ett museum i Milano. De hällde ut 18 kg mjöl över en BMW M1 målad av Warhol – trots att bilen inte körts på decennier. 
– Det är absurt att bli skandaliserad av detta, men förbli likgiltig inför det faktum att tusentals människor redan dör av klimatkrisen, och regeringen gör ingenting, uppger aktivisterna. 

Medlemmar från klimatorganisationen Ultima Geneazione slog till mot ett av världens mest berömda bilkonstverk. De hällde ut 9 kg mjöl över en BMW M1 som konstnären Andy Warhol har målat lackeringen på. 

Trots att bilen inte körts mer än några meter sedan Andy Warhol målade den 1979 var protesten ett sätt att uppmärksamma de stora koldioxidutsläppen från både bilar, men framförallt kolkraft. 

– Om media berättade sanningen skulle hela befolkningen kräva brådskande förändring. Tyvärr händer inte detta, problemet är fortfarande marginaliserat eller till och med förnekat: vi känner oss skyldiga att göra det! skriver aktivisterna i sociala media. 

Gruppen vill bland annat att kolkraftverk som återaktiveras i spåren av gaskrisen ska stoppas. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester