Klart i dag: Heico tar bort Volvos fartspärr och låter bilarna gå i 250 km/h

Annons

Nu är det helt klart – trimningsföretaget Heico Sportiv kan ta bort Volvos nya fartspärr. 
Från och med november kan du köra i 250 km/h igen med en ny Volvo av årsmodell 2021. 

Från och med årsmodell 2021 är alla Volvobilar elektroniskt fartspärrade till 180 km/h. Oavsett om du köper den starkaste laddhybriddrivlinan på över 400 hk går bilen inte snabbare. Volvos hastighetsspärr har vållat en hel del debatt, men den svenska tillverkaren står fast vid sitt beslut och säger till och med att man är beredd på att tappa kunder. 

Annons

Men nu har den tyska tyska Volvotrimmaren Heico Sportiv kommit med en helt färdig och fungerande lösning för att ta bort fartspärren helt och hållet. 

Lösningen för den som vill ha en riktigt snabb Volvo från och med november är att beställa ett Heico-paket. I Sverige har Heico en speciell återförsäljare, men i Tyskland går det via Volvohandeln. Med hjälp av extra styrbox tas Volvos fartspärr bort.

Annons

Trimningskittet ger mellan 30 och 70 km/h extra i toppfart beroende på vilken modell du har har. Till att börja med riktar Heico in sig på de starkaste motorerna, men en fungerande lösning för alla Volvo-motorer ska finnas inom kort. 

För omkring 13 000 kr kan du ta bort spärren på en Volvo XC40. För bilar i 60-serien kostar det 15 000 kr, och för 90-serien är priset 17 000 kr. Den som har en laddhybrid eller en T6-bil får slanta upp ytterligare 10 000 kr för att kunna köra olagligt fort. 

Annons

Förutom borttagande av fartspärren erbjuder Heico motoroptimering via styrenheten, avgassystem med klaffar, sportluftfilter, intercooler, coilovers och en mängd exteriöra kit. 

Bland annat säljer Heico ett kit till Volvo T8 Twin Engine som gör att bilen får 427 hk och klarar 0-100 km/h på 4,5 sekunder. 

Annons

Köp din Volvo online

Senaste nytt

Ett svar på ”Klart i dag: Heico tar bort Volvos fartspärr och låter bilarna gå i 250 km/h”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *