Klarar inte av att köra sin Koenigsegg – säljer den på Blocket

Annons

Nu har du chansen att köpa en äkta Koenigsegg CCR för rena fyndpriset. 
Norska rallyföraren Vegard Joa klarar inte av trampa ner kopplingen på superbilen och har nu lagt ut den till försäljning på svenska Blocket. 
– Jag kan helt enkelt inte köra den mer än 15-20 minuter, säger han till Fedrelandsvennen.

Begagnade Koenigsegg-bilar kommer sällan ut till försäljning. Och när de gör det brukar priset ligga mellan 20 och 50 miljoner kronor. Därför framstår priset på 7,5 miljoner kr för den mycket ovanliga och tidiga Koenigsegg CCR Evo med 3290 mil på mätaren som mycket modest och en potentiell superinvestering. Det finns bara 14 CCR-bilar i världen och endast två av Evo-modell. Bilen har en V8-motor på 806 hk och var på sin tid världens snabbaste bil och hamnade i Guinness rekordbok med 388 km/h. Evo-modellen sägs klara 395 km/h. 

Annons

Det är den kände norska rallyföraren Vegard Joa som säljer bilen. Tidigare ingick han i teamet runt Petter Solberg. Anledningen till försäljningen är att han inte längre klarar av att köra den. Kopplingen är så tungtrampad att han har svårt att trycka ner den efter en skada i foten och höften. 
– Bilen är så tung på kopplingen. Jag kan helt enkelt inte köra den mer än 15-20 minuter. Då måste jag bara inse att jag måste ha en annan sportbil, en med bara två pedaler, säger Joa till Fedrelandsvennen. 

För 15 år sedan var en Koenigsegg CCR det värsta som fanns, och än i dag är det inte många bilar som klår den. V8-motorn är på 4,7 liter och har dubbla kompressorer, vridmomentet är 850 Nm.  Och det handlar om riktig bilkörning med en sexväxlad manuell låda. Accelerationen är brutal och 0-100 km/h går på 3,2 sekunder. 

Annons

– Det är ett fordon för entusiaster. Du kan se det som tillämpad konst, som ett konstverk från den högsta hyllan. Du kan sitta ner i garaget och studera detaljer i timmar. Men det räcker inte för mig. Du måste också kunna köra bilen, säger Joa, som har haft bilen i 3-4 år.

Bilen är en av två norskägda Koenigsegg och Joa har sedan en tid lagt ut den till försäljning på Norges motsvarighet till Blocket, Finn.no. Då ingen i Norge verkar ha nappat lade han förra veckan ut bilen även på svenska Blocket. Bilen finns dock inte i Kalmar som annonsen anger.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *