Kinesisk lyx-SUV chocksänks med 300 000 kr i Sverige

Här är prissänkningen som får Tesla att förblekna. Lyxiga kinesiska elbilen Hongqi E-HS9 chocksänks. Den stora SUV:en reas ut med otroliga 300 000 kronor. 

Hongqi E-HS9 är ett statsägt kinesiskt bilmärke och namnet betyder röda flaggan. Den första lanserades i Sverige i höstas. Men lyxiga Hongqi E-HS9 har inte blivit någon försäljningssuccé trots att den är sjusitsig och väldigt lyxig. Bara 189 bilar har registrerats i Sverige, och många ägs av återförsäljaren fortfarande.  

Nu gör importören Hedin Bil en prissänkning som får Tesla att förblekna. Priset på instegsmodellen Hongqi E-HS9 sänks med 300 000 kronor över en natt. Bilen kostade tidigare 899 900 kronor, men är nu nedsatt till 599 900 kronor. Det är en prissänkning med 33 procent, och sänkningen i kronor kan vara den största i svensk bilhistoria.

Prissänkningen kan vara den största i svensk bilhistoria.
Hongqi E-HS9 har en lyxig sjusitsig interiör.

Från att ha varit dyr och väldigt lyxig blir nu Hongqi väldigt konkurrenskraftig. För mindre än 600 000 kronor får köparna en sjusitsig elektrisk bil, de sjusitsiga konkurrenterna kostar i de flesta fall långt över miljonen. Köparna får visserligen nöja sig med en räckvidd på enligt WLTP på 396 km, men för många räcker det. 

Hongqi E-HS9 har ett batteri på 84 kWh och en motor som ger 435 hästkrafter. Den första bilen i Sverige levererades till köpare i januari, de redan sålda och levererade bilarna lär drabbas av en viss värdeminskning nu. 

Hedin Bil prissänkte nyligen en annan av de kinesiska elbilar som de importerar. Kompaktbilen MG4 är nu Sveriges billigaste elbil med ett pris på 329 990 kronor efter en prissänkning på 30 000 kronor.