Kan vara världens minsta husbil – rymmer både kök och en dubbelsäng

Annons

Är det här världens minsta husbil?
Volkswagen visar upp nya Caddy California som har allt för campingsemestern – i miniformat. 
Tro det eller ej, men den lilla husbilen rymmer både dubbelsäng och ett kök. 

Volkswagen Transportbilar visar nu upp den nya Caddy California. Omarbetad och nydesignad från grunden med sin bas i den nya Caddy generation 5. Och det är imponerande hur mycket de packat in i vad som kan vara världens minst husbil.

Annons

Det finns en dubbelsäng som går att trolla fram ur inredingen. Den utfällbara sängen är 198 centimeter lång och 107 cm bred.

En ny smart detalj i Caddy California är den utdragbara köksenheten som också gör att modellen klassas som en husbil. Från bakluckan drar man ut köksenheten som innehåller spis med en gaslåga och förvaring för köksutrustning. I köksenhetens bakre del finns ett låst och ventilerat utrymme för en gasflaska. 

Annons

Under bakluckan har man ståhöjd och kan laga sin måltid med skydd från regn. När man är klar så skjuter man tillbaka köksenheten in under sängen igen. Precis som tidigare kan man få två hopfällbara campingstolar och ett bord som förvaras i fickor under sängen.

Med den nya fristående tältdelen kan bilen kopplas från för en tillfällig utflykt. Tältet kan också utökas med en sovdel som gör att en hel familj kan campa tillsammans när man utnyttjar både bilens och tältets sovutrymmen. Tältet monteras snabbt och stora öppningsbara fönster ger en ljus och luftig atmosfär.

Caddy California byggs på Volkswagens MQB-plattform som ger mer utrymme och tillgång till de senaste tekniska lösningarna. Den korta versionen (4.501 mm) kommer kunna beställas senare under hösten medan den längre (4.853 mm) kommer ha sin premiär under 2021.

Vid lanseringen erbjuds två TDI-motorer på 90 eller 122 hk. Senare kommer andra motoralternativ och möjligheten till 4MOTION fyrhjulsdrift.Annons

Köp din volkswagen Caddy online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *