Reality-kändis tvingas sälja sin Lamborghini: ”Helvete att gå runt”

Realitystjärnan Joakim Lundell har tvingats sälja sin Lamborghini Aventador på grund av räntechocken. Till slut kostade enbart räntan på billånet 20 000 kronor i månaden. 
– Det är ett helvete att gå runt, har fått höja lönen fyra fem gånger för att täcka utgifterna, säger Joakim Lundell.
 

För några år sedan tog realitystjärnan Joakim Lundell, känd från bland annat ”Jocke & Jonna” körkort i en Lamborghini. Sedan bytte han upp sig till en mycket exklusiv Lamborghini. 

Sedan januari förra året har Jocke Lundell ägt en Lamborghini Aventador Roadster LP 750-4 SV, en modell som bara finns i 500 exemplar. Men även för en realitystjärna med miljoninkomster har räntekrisen blivit kännbar. 
– Läget är inte som när jag köpte den. jag köpte den för att den skulle vara en investering, det är inte längre en investering, berättar han i ”Familjen Lundell” på Youtube. 

Efter räntehöjningarna kostar bilen 20 000 kronor i månaden enbart i ränta, och familjen behöver egentligen två bruksbilar. Därför har han tagit det smärtsamma beslutet att sälja Lamborghinin. Bilen har en V12-motor på 750 hästkrafter och en toppfart på 350 km/h.

– Jag tjänar bra med pengar, men jag har gränser för utgifter jag med. Det är ett helvete att gå runt, har fått höja lönen fyra fem gånger för att täcka utgifterna. Det känns respektlöst mot familjen att ha en bil som bara står och tickar ränta när vår familj behöver en stor SUV, vi behöver två bilar när vi är på två ställen. Den är helt värdelös på vintern då den står inlåst, säger han. 

Någon större nöd på familjen går det dock inte, bilen är värd över fem miljoner kronor och Joakim Lundell har satsat två miljoner kontant i bilen och har lån på tre miljoner kronor. 
– Även om jag inte ville sälja den hade jag varit tvungen. Det blir pissdyrt, jag går inte runt. Men det är alltid tufft att säga hejdå till bilar, det är som små barn. 

Den aktuella modellen av Lamborghini Aventador finns bara i 500 exemplar. Den är i grunden grön, men folierad i en lila kulör.

Han säljer tillbaka sin Lamborghini till Platinum Cars, och tillsammans med frun Jonna Lundell väljer han ut en SUV som är till större nytta för familjen. Valet faller på en Mercedes GLS 400 D. Den nya bilen gick på över en miljon, men det blir ända omkring en miljon kronor över när Lamborghinin är bortbytt. Kris är ändå relativt. 

Jocke och Jonna Lundell byter ner sig till en Mercedes GLS, som nog är mer användbar än Lamborghinin.