Jim körde 161 000 mil med sin 740 – fick ny bil gratis av Volvo

Hur gör man för att få en ny Volvo gratis? Du kör 161 000 mil med din gamla. Det var vad Jim O’Shea gjorde i sin Volvo 740 från 1991. Som tack fick han en ny Volvo S60 i present av Volvo.

Jim O’Shea köpte en fabriksny Volvo 740 1991. Han gjorde köpet trots att hans pappa var Fordhandlare. Under lång tid var pappan så arg för att Jim köpt en Volvo att han vägrade prata med sin son. För att visa pappan bestämde sig Jim att köra bilen en miljon miles, 161 000 mil. 

Det lyckades han med under 2022. Den 31 år gamla Volvon ser sliten och lite rostig ut, men har visat sig vara ett lyckoköp. Bilen har rullat under alla år och inte varit med om några stora olyckor. Det enda som hänt är att Jims fru skapat bilen lite på garageuppfarten hemma i Missouri i USA. 

Att Volvo 740 är en ovanligt robust bilmodell är väl känt. Under alla år har bilen krävt ett motorbyte och två växellådsbyten, annars har den rullat på. Ungefär 5000 mil per år har Jim kört med Volvon. Och bilen har varit så lättmekad att Jim kunnat fixa nästan allt själv. 
– Den var inte snabb, men praktisk, vanliga personer som jag kunde byta allt jag behövde själv, säger Jim.

Milen har verkligen lönat sig, i flera bemärkelser. När Volvo Cars i USA fick veta om den fantastiska bedriften bestämde de sig för att belöna Jim O’Shea med en splitterny Volvo S60, helt gratis. Otroligt nog fick han bilen av samma person hos Volvo West County som sålde 740:n till honom för 31 år sedan. 

– Vi är bara glada över att kunna ta hand om Jim och få in honom i en ny bil. Han förtjänade det, och vi kunde inte vara lyckligare för hans skull, säger platschefen Stephen Lynch som försett Jim med båda hans bilar. 

Men kanske fortsätter Jim till slut att köra sin Volvo 740? Hans nya Volvo S60 är leasad genom Care by Volvo, så om ett par år måste han lämna tillbaka den. 
– Jag kommer tillbaka om trettio år för nästa bil, skojar Jim O’Shea.

Men Jim är långtifrån den som har kört längst med en Volvo. Världsrekordet innehas av Irv Gordon som körde 515 000 mil med sin Volvo P1800. Även han fick en ny bil av Volvo, och efter hans bortgång köpte Volvo tillbaka bilen av familjen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester