JFK:s okända limousin säljs – använde den på morgonen på morddagen

Annons

Nu säljs två Lincoln limousiner som president John F. Kennedy har använt. Den ena är en historiskt viktig bil. 
JFK  och Jackie använde den på morgonen innan han blev mördad. Kennedy åkte i den på väg till det allra sista talet han höll. 

På morgonen den 22 november 1963 vaknade president John F. Kennedy och hans hustru Jackie Kennedy på Fort Worth Hotel i Teexas. De ringde till sina världar och tackade för gästfriheten.

Annons

En stund senare svängde en vit Lincoln Continental upp och hämtade presidenten och Jackie och körde dem till en frukost där presendenten höll ett tal. Bilen var utlånad av den lokale bilhandlaren Bill Golightly och var under flera dagar presidentens officiella bil ”Limo One” under besökete i Forth Worth.

Efter frukosten kördes presidentparet i den vita Lincoln-limon till Air Force One på Carswell Air Force Base där de gick ombord för den ödesdigra resan till Dallas. Händelserna senare samma dag skulle komma att chockera en hel värld.   

Annons

Nu säljs den vackra Lincoln-bilen som var den sista bilen JFK färdades i innan han klev in i den ödesdigra officiella presidentlimousinen där han blev mördad. 

Bilen det handlar om en är vit 1963 Lincoln Continental Cabriolet med en 430ci V8-motor, byggd 3 november 1963. Den var utlånad av bilhandlaren Bill Golightly som ett officiellt fordon betecknat som ”Limo One” för JFK och Jackies tid i Fort Worth, 21-22 november 1963.

Annons

Sedan 1963 har den restaurerats av Lincoln-specialisten Baker Restaurering av Putnam, Connecticut, med motorbyte och ny lackering. den röda läderinredningen är i originalskick.

Efter mordet på Kennedy har bilen bland annat stått på Museum of American Tragedy och ägts av flera samlare med ett speciellt intresse för Kennedy. Nu säljs bilen på Bonhams auktioner och tros gå för 3-5 miljoner kronor. 

På samma auktion säljs en annan Lincoln-bil som tillhört John F Kennedy, samt ett stort antal andra president-memorabilia. Bland annat går det att bjuda på Bill Clintons officiella cigarrer och en sten från Vita Husets fasad. För den som vill ha en kuliss för sin Lincoln-bil går det att köpa en fullstor kopia av halva Air Force One. 

Annons

Köp din john f. kennedy online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *